Dit jaar viert het Vlaams Forum voor Diagnostiek (VFD) haar twintigjarig bestaan. Het VFD werd opgericht met als doel kwaliteitsvolle diagnostiek in onderwijs, gezondheids-, welzijns- en arbeidszorg te bevorderen.

‘Diagnostiek 2020’ gaat kort in op verwezenlijkingen van het VFD in de voorbije twintig jaar, maar nog meer werpt het een blik op de volgende 20 jaar. Hierbij zijn er belangrijke uitdagingen die duidelijk maken dat de diagnostiek een gedaanteverwisseling zal ondergaan onder invloed van de huidige maatschappelijke, inhoudelijke, technologische en juridische ontwikkelingen. Deze nieuwe uitdagingen brengen een waaier aan nieuwe mogelijkheden mee. Daarom neemt een reeks van webinars in kader van ‘Diagnostiek 2020’ je graag mee op verkenning langs de valkuilen en opportuniteiten van multi- en interdisciplinair diagnostisch werken, telediagnostiek en de opwaardering van diagnostiek.

Webinar: Tele-assessment in the light of COVID-19

Het VFD nodigt u uit voor een eerste webinar  ‘Diagnostiek 2020: Webinar Tele-assessment in the light of COVID-19’ op vrijdag 11 december van 14u30 tot 17u. Om 14u30 start de verwelkoming en een korte bespreking van de resultaten van de bevraging rond testgebruik in Vlaanderen. Daarna laten enkele internationale experts jullie kennismaken met hun ervaring rond telediagnostiek, die zij gedurende de voorbije jaren opbouwden. De webinar rond tele-assessment wordt in het Engels gegeven en er is voldoende tijd voor vragen en reflectie. Meer informatie vind je op de website.

U kan zich hier inschrijven voor de webinar. Het VFD hoopt op jullie massale aanwezigheid!